A kifelé vezető utunk elég hosszúra sikeredett a fegyver ellenőrzés illetve a koronavírus okozta körülmények miatt, így csak estére értünk a Hotelbe, ahol egy újabb COVID-teszt várt ránk. A teszt eredményét a szobánkban kellett megvárni ami csak másnap reggel érkezett meg – a versenyünk napján -, így a szokásos verseny előtti átmozgatás elmaradt, illetve a vacsorát és a reggelit is a szobánkba hozták fel.

A versenyünk az úszással kezdődött ami nem úgy sikerült mint, ahogy szerettük volna, én személy szerint éreztem magamon az átmozgatás hiányát. Az úszás után következett a vívás. Tudtuk, hogy a vívás fogja igazán megalapozni a versenyt. Az elején egészen jól kezdtünk, ám én hamar elbizonytalanodtam a tudásomban – hiszen ez volt életem első felnőtt világbajnoksága -, és egy kicsit elbátortalanodtam, ami kihatással volt a vívásomra. Azonban Sacinak köszönhetően a végén még így is pluszba maradtunk, és 2 szám után a 7. helyről várhattuk a lovaglást. A lovagláson mindketten remekül teljesítettünk így a hibátlan pályánknak köszönhetően az 5-ös rajtszámmal állhattunk a kombinált számhoz. Saci remek futásával a 3.-helyen adta át a “stafétabotot”, amit sikerült a verseny végéig meg is tartanom.

A lovaglásom és a lövészetem kifejezetten jól sikerült, így ezeknek nagyon örültem, illetve a futásomat is könnyednek éreztem, ami jó előjel a következő – már a saját korosztályom beli- nemzetközi megmérettetéseire nézve.

Hatalmas élmény volt ez a verseny, úgy érzem rengeteg tapasztalatot tudtam gyűjteni és számomra hihetetlen volt, hogy sikerült a bronzérmet elcsípnünk.

Erdős Rita

Világbajnok bronzèrmes, Öttusázó