Létesítmények

2020-ban került átadásra az új fedettpályás lovardánk. Célunk a létesítmény folyamatos fejlesztése, hogy a jövőben számos nemzetközi versenykerülhessen megrendezésre. 

Versenyzők

Jelen pillanatban az egyesület 16 fővel rendelkezik. A továbbiakban tervezzük még versenyzők bevonását

Eszközök

Az öttusa eszközigényes sportág, ezért elsődleges célunk a minőségi felszerelés biztosítása versenyzőink számára.

Edzőtáborok, versenyeztetés

Az egyesület is tervez saját edzőtábort nagyobb versenyek előtt (akár magaslatit is) a kvalifikált versenyzőinek, de évente egy alkalommal beépít a programjába edzőtábort már a kéttusázóknak is.

Versenyzők

Jelen pillanatban az egyesület 16 fővel rendelkezik (1 felnőtt, 3 ifjúsági, 3 junior, illetve 9 utánpótlás korosztályos versenyző).

A továbbiakban tervezzük még versenyzők bevonását akár igazolás, akár toborzás (az úszószakosztályok 8-12 éves gyerekei között) útján.

Eszközök

Az öttusa eszközigényes sportág. Jó eredményeket, csak kifogástalan minőségű eszközökkel lehet elérni. Ezért elsődleges célunk a minőségi felszerelés biztosítása versenyzőink számára, ugyanis minőégben nem maradhatnak el a nemzetközi szinttől.

Hosszútávon cél még egy speciális belső kialakítású mikrobusz vásárlása, hogy a nem központi (szövetségi) szervezésű, európai versenyekre, edzőtáborokba azzal tudjon utaztatni az egyesület.

Versenyeztetés, edzőtáborok

A versenyek kiválasztását minden versenyző esetében megelőzi a hazai és nemzetközi versenynaptár ismeretében egy, az edzőkkel történő konzultáció, ahol a megtörténik az évi fő verseny(ek), valamint a szükséges felkészülési és válogató versenyek kijelölése. Amennyiben olyan verseny kerül kijelölésre, amelyet a hazai szövetség nem finanszíroz a versenyző számára (és azt a vezetőség indokoltnak tartja), akkor annak költségeit az egyesület gazdálkodja ki.

A szövetség által szervezett kötelező válogatott edzőtáborokat is be kell építeni a felkészülési tervbe. Az egyesület is tervez saját edzőtábort nagyobb versenyek előtt (akár magaslatit is) a kvalifikált versenyzőinek, de évente egy alkalommal beépít a programjába edzőtábort már a kéttusázóknak is.

Terv 2021-ig: Az előző évekhez képest szeretnénk biztosítani versenyzőink számára a belföldi és külföldi edzőtáborozást és versenyzést, hogy nemzetközi szinten is az élen maradjanak. 

Létesítmények

Az edzéseket több egyesület ill. létesítmény helyszínein végzik a versenyzők, amelyekért tagsági vagy bérleti díjat fizetünk. Ez alól kivételt képez a lovarda, amely a vezetőedző tulajdonában van. Ennek fejlesztése az egyik stratégiai pont az egyesület részéről. 2015-ben a lovarda területén egy hat állásos fedett lőteret hoztunk létre, ami elősegíti a kombi edzések lehetőségét. 2020-ban került átadásra a fedeles lovardánk. Célunk, hogy a létesítményt belföldi és nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmassá tegyük. Ehhez elengedhetetlen a labrim és a versenybírósági rész kialakítása, valamint egy koedukált öltöző és vizes szekció kialakítása.

 

    Fontos számunkra egy olyan kombinált edzőlétesítmény megépítése, ahol vívásban, lövészetben és futásban négyévszakosan képezhető az utánpótlás négytusáig egy közös helyszínen.