A triatlon szakosztály Elit versenyzőinek-Dévay Márknak és Dévay Zsombornak- még javában tart a versenyszezon, ami idén, a pandémia miatt, később kezdődött az eddig megszokottól. Mindketten május végén kezdtek, így a kezdeti formájuk is versenyről versenyre fokozatosan javult.

Márk az Arzachenai Világkupánval indított, ahol a 12.helyen végzett.
Az ezt követő hétvégén-június 6-án- az angliai Leeds-ben állt rajthoz a World Triathlon Championship Series állomásán, ahol legjobb magyarként a 19. helyen zárt.
A besűrűsödött versenynaptár miatt hetente ill. kéthetente jöttek a versenyek, amik közül egy volt hazai rendezésű, a többi európai vagy tengeren túli.
– Német Bundesliga Potsdam csapatverseny 1.hely
– Tiszaújváros Európa Kupa 8. hely
– Francia Grand Prix Metz 12. hely
– Német Bundesliga Nürnberg 5. hely / csapat 1. hely
A WTCS záró futamát Edmontonban rendezték, itt zárult a 2021-es Világbajnoki ranglista is. Márk minden idők legjobb olimpiai távú Grand Final eredményét szerezte meg a magyar válogatott színeiben a 16. helyével.
Három héttel a VB után, Karlovy Vary Világkupa következett, ahol az egyik legkeményebb kerékpáros pálya található. Szuper versenyzéssel ismét a 8. helyen futott be.
Ezután Hamburg következett, ahol már a 2022-es WTCS pontokért ment a küzdelem. Itt sprint távon 19. helyezett lett Márk.

Zsombor Magyarországon kezdett, május 30.-án a MEFOB-on állhatott a dobogó harmadik fokára. Majd egy hétre rá, hazai pályán, Székesfehérváron, az Extrememan 51.5 versenyen rajt-cél győzelmet aratott. Ezt követően ő is nemzetközi “vizeken” versenyzett.
– Kitzbühel szupersprint U23-as Európa Bajnokság 9. hely – legjobb magyar versenyző!
– Edmonton U23-as Világbajnokság 13. hely
– Karlovy Vary Világkupa 17. hely ( Ez volt Zsombor élete első felnőtt Világkupa futama, ráadásul olimpiai távon! )

A folytatásban Márk októberben áll majd rajthoz a soron következő WTCS rangadón Abu-Dhabi-ban, zárásként pedig mindketten indulnak november végén Dohában az Ázsia Kupán.